Hoe u het saldo van uw bankpas kunt controleren om te zien hoeveel geld u nog te besteden heeft

Weten hoeveel geld u op uw bankrekening hebt, kan het verschil zijn tussen het op tijd betalen van uw rekeningen en het stuiteren van een cheque.Het hebben van een cheque is nooit leuk, en bovenop de schaamte zijn er meestal ook extra kosten om mee om te gaan. Aanmelden voor bescherming tegen rood staan van uw bank om uzelf in dit soort situaties te dekken, is een manier om ermee om te gaan, maar een andere is om uw bankpas te allen tijde goed in de gaten te houden.

Dat komt omdat uw debit card een directe lijn naar uw betaalrekening is en het saldo van uw debit card ook uw betaalrekening is. Als uw geld op uw bankpas daalt, is uw betaalrekening ook bijna leeg.

 

1. Verzamel uw informatie

U moet een aantal details bij de hand hebben voor alle routes die u kiest om het saldo van uw bankpas te controleren. Koop uw bankpas en houd uw pincode bij de hand, en u zou goed moeten zijn om te gaan.

 

2. Bel klantenservice

Een manier om uw rekeningsaldo’s te controleren (als u geen onlineaccount hebt of niet naar de geldautomaat of bankfiliaal wilt gaan) is om eenvoudigweg uw bank te bellen. Nadat u de klantenservicemedewerker uw account- en pincode heeft verstrekt, moet hij of zij u uw huidige debit card saldo kunnen laten weten. Sommige banken hebben geautomatiseerde systemen die u vertellen saldo op uw bankrekening – en dus uw schuldenkaart – zodra u uw identiteit hebt bevestigd.

 

3. Meld u online aan bij uw account

Als u al een onlineaccount bij uw bank heeft, is het online controleren van uw bankpas waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om dit te doen. Ga naar de website van de bank en typ uw inloggegevens om in te loggen (meestal een gebruikersnaam en wachtwoord).

 

4. Maak een onlineaccount

Als u geen onlineaccount hebt, kunt u er een instellen door op een link te klikken die waarschijnlijk iets zegt als “Maak een account” of “Registreren”. U moet wat informatie invullen, zoals uw account en routeringsnummers, naam, adres en verjaardag, en u wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord te maken.

 

 

5. Scan de startpagina

Voor de meeste banken moet de startpagina die wordt weergegeven, uw bankrekeninggegevens bevatten (inclusief het huidige saldo, dat is gekoppeld aan uw bankpas), evenals alle andere rekeningen die u bij de bank heeft.

Zorg ervoor dat u begrijpt naar welk account u kijkt als het gaat om het controleren van uw debetsaldo, omdat dit in wezen een geldlijn is. Als u bijvoorbeeld een spaarrekening hebt die aan dezelfde bank is gekoppeld, wordt die rekening waarschijnlijk ook op de startpagina weergegeven wanneer u zich aanmeldt. Zorg ervoor dat u weet welke dat is voordat u verdergaat met transacties met uw bankpas.

 

6. Uitloggen

Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat u uitlogt bij elke website die persoonlijke en/of privéinformatie bevat als u bent ingelogd op een openbare plaats (hoewel het beste is om in de eerste plaats te voorkomen dat u zich aanmeldt bij een privéaccount via WiFi met openbare toegang), maar het is een goede gewoonte om altijd uit te loggen bij websites die uw persoonlijke en privégegevens bevatten, waar u ook bent.

 

7. Download uw bank-app

Nog een manier om uw debit card saldo te verkrijgen is via de app van uw bank. Vergelijkbaar met online inloggen, zal de app u meestal een startscherm bieden zodra u inlogt dat al uw accountinformatie bevat – inclusief saldi – voor die specifieke instelling.Natuurlijk is het eenvoudigste manier om het via een ATM te bekijken, maar het is natuurlijk ook goed om te weten welke andere manieren er bestaan. Eenmaal u online bent, kunt u ook nog een kijkje nemen om te zien welke debit cards in Nederland zijn. U kunt meteen een welke overzicht van goedkope creditcards vinden.