B3 werkt

B-3 werkt voor onderwijsprofessionals

Onderwijs is een vak van ‘geven en nemen’. Het is een prachtig vak met mooie mensen, steeds nieuwe uitdagingen en dynamiek. Als onderwijsprofessional hoef je je geen moment te vervelen en werk je niet alleen aan de ontwikkeling van anderen maar ontdek je ook steeds voor jezelf nieuwe mogelijkheden, kwaliteiten en uitdagingen.

Soms is het je echter even te hectisch. Dan weet je wel waarvoor je ‘het’ doet, maar kom je er even niet meer aan toe door een wirwar van gedachten, gevoelens en nog uit te voeren werkzaamheden. Als je dit herkent en daar verandering in wilt aanbrengen kun je een eenvoudige oefening doen: adem in, zeg tegen jezelf ‘kalmeer’, adem uit en glimlach. Echt glimlachen zorgt ervoor dat er allerlei processen in je lichaam op gang komen en je goed tot rust komt.

Was het maar altijd zo eenvoudig…
Soms is je werk echter zo hectisch dat je glimlach weer snel verdwijnt of dat het je helemaal niet meer lukt om die glimlach tevoorschijn te toveren. Dan is het tijd voor een moment voor jezelf. Een moment stil te staan bij jezelf; tijd en ruimte om je te bezinnen en weer de regie nemen over je gedachten, gevoelens en activiteiten. Hierdoor ontdek je weer wat je zelf wilt, waar je passie ligt en hoe je zelf het stuur in handen kunt nemen. Je zult weer voelen waar jouw energiebronnen liggen en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat er continue een gezond evenwicht is tussen ‘werkdruk en werkplezier’.
Dit lukt lang niet altijd zelf; er zijn altijd weer afleidingen die je hiervan afhouden.
B3 kan je helpen om tijd te maken voor jezelf in de cursus die 3 dagdelen beslaat. Drie woensdagmiddagen van 13.30 uur tot circa 17.30 uur: Bezinnen, Bewegen & Balans. Kosten: € 395,–  per persoon, inclusief locatie en materialen. Vrij van BTW.