aanbod

Bezinnen

 

quotes

We starten de cursus met een dagdeel Bezinnen. Tijd en aandacht voor de vragen die jou als onderwijsprofessional bezig houden. Je onderzoekt de talenten die je gebruikt, wat dit je oplevert en waar je nog kansen en uitdagingen ziet voor verdere professionele ontwikkeling. We dagen je uit om dit op een ontspannen, speelse manier te doen. Deels individueel, deels samen met een aantal gelijkgestemde collega’s. Aan het einde van de bijeenkomst heb je (meer) zicht op je belangrijkste verlangens, kwaliteiten en je vermogen om “te werken met plezier”.

Bewegen

 

quotes

Het tweede dagdeel worden de mouwen opgestroopt. Je wordt uitgedaagd om aan de hand van oefeningen rust, overzicht en werkplezier te creëren. Verschillende oefeningen en bijpassende theorie brengen lichaam en geest in beweging. Aan de hand van werkvormen die je makkelijk in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken, breng je beweging bij jezelf en in je omgeving. Dit dagdeel kun je goed ontdekken wat je motiveert en ook wat je mogelijk irriteert. Alles mag er zijn, juist om te ervaren wat je beweegt.

Balans

 

quotes

Het derde en laatste dagdeel van deze cursus leggen we de aandacht vooral bij het vinden en behouden van een prettige balans. Terugkijkende naar de stap van Bezinnen en de stap van Bewegen zul je gaan ervaren wat voor jou persoonlijk het woord ‘balans’ inhoudt en hoe je in balans komt en kunt blijven. Je hebt ontdekt wat jou als onderwijsprofessional boeit, inspireert en onderscheidt. Op grond hiervan maak je keuzes om in balans te blijven en plezier in je werk te houden.